Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας



 
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας εόρτασε την ιερά μνήμη του ενδόξου ιερομάρτυρος Ευσεβίου επισκόπου Σαμοσάτων και τα ονομαστήρια του σεπτού Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Ευσεβίου, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια θεοφιλούς ποιμαντορίας στην Ιερά Μητρόπολη.
Το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιουνίου, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ευσεβίου, στο Παλαιό Καρλόβασι Σάμου, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, Σάμου και Ικαρίας κ, Ευσεβίου και του Θεοφ. Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της νήσου και πλήθους πιστών, οι οποίοι παρευρίσκοντο στην ακολουθία του Εσπερινού.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 22 Ιουνίου, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Βαθέος Σάμου πολύ Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσεβίου, Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και του Θεοφ. Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.
Ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς για την παρουσία του στους φετινούς εορτασμούς, το σύνολο των αρχόντων για την τιμητική τους παρουσία αλλά και για την εποικοδομητική συνεργασία τους, τους ιερείς και τα μοναχικά τάγματα τοπικής Εκκλησίας και τον ευλογημένο λαό προς τον οποίο ζήτησε την αδιάκοπη προσευχητική συμπαράσταση.