Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.



 Η ευγνωμοσύνη είναι μεγάλη και θεάρεστη αρετή. Οφείλουμε να ευχαριστούμε και να ευγνωμονούμε και να μην λησμονούμε όλους εκείνους που προσφέρουν μάλιστα ανιδιοτελώς την αγάπη τους, το κόπο τους, τα αγαθά τους στο κοινωνικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας. Η ολοπρόθυμη και άμεση συμμετοχή σας στο προσκλητήριο αγάπης και στο κάλεσμα του Επισκόπου σας για την ηθική και υλική ενίσχυση, αλλά και η έμπρακτη απόδειξη της μεγάλης σας αγάπης προς την Εκκλησία, φανερώνει τα πλούσια χριστιανικά και κοινωνικά σας αισθήματα. Επιθυμώ να ευχαριστήσω και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και την ευαρέσκεια προς όλους και όλες τους εθελοντές της αγάπης που διακονούν σε όλες τις εστίες της αγάπης.
Να είσθε βέβαιοι ότι αυτή σας η ενέργεια σας κατέταξε στη χορεία των Ευεργετών και των Δωρητών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Ευχαριστώ όλους οι οποίοι αφανώς ή εμφανώς με την προσωπική τους προσφορά ή μέσα από τα καλάθια των καταστημάτων προσφέρουν αγαθά, τρόφιμα και ό,τι άλλο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο μας. Ευχαριστώ τους διευθύνοντες και τους εργαζομένους σε αυτά τα καταστήματα. Ευχαριστώ τους διακονούντας στο κοινωνικό παντοπωλείο, κληρικούς και λαϊκούς, τους εθελοντές και τις εθελόντριες διακόνισσες της αγάπης.
Ευχαριστώ όλους εκείνους τους φορείς και Συλλόγους που αυτές τις μέρες των εορτών των Χριστουγέννων προσέφεραν υλικά αγαθά στο παντοπωλείο μας: Την Περιφερειακή ενότητα Σάμου, Τον Δήμο Σάμου, Τον Σπηλαιολογικό Σύλλογο Σάμου «ο Ευπαλίνος», τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων, τον Σύλλογο «ΒΕΣΠΑ» (δικυκλιστές), τον Σύλλογο Εργαζομένων ΠΕ Σάμου, τον Σύλλογο γυναικών Πύργου «η Κυβέλη», τον Σύλλογο Πανδρόσου «Άγιος Δημήτριος», τον Σύλλογο Αυτοδυτών, την ΝΟΔΕ Σάμου, τον πολιτιστικό Σύλλογο «Καπετάν Λαχανάς», την Διοίκηση της 79 ΑΔΤΕ, την Ελληνική Αστυνομία, την  Νεολαία της Νέας Δημοκρατίας Σάμου, το Επιμελητήριο, την εταιρεία τροφίμων του Μανουήλ Μένεγα, το σουπερ μάρκετ «ΒΑΖΖΑΡ» Χρήστου Μαυρατζώτη, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου, τους φίλους των ποδοσφαιρικών ομάδων Εμμανουήλ Τζερέτα και Σταμάτιο Κουλούρη, το Γενικό Λύκειο Σάμου, την Εθελοντική πυρασφάλεια Αγίας Παρασκευής, τον εμπορικό Σύλλογο Σάμου και την εταιρεία «Ορφέας Α.Ε». Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο για την αποδοχή της παρακλήσεώς μου και την αποστολή μεγάλης ποσότητος τροφίμων από τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ευχαριστώ όλους και είναι Δόξα τω Θεώ πολλοί που προσέφεραν ατομικά επωνύμως και ανωνύμως και που δεν είναι δυνατόν να αναφέρω τα ονόματά τους τα γνωρίζει ο Παντογνώστης και Πατέρας της αγάπης Κύριός μας.
Η τοπική μας Εκκλησία είναι και παραμένει κοντά στους αναξιοπαθούντας αδελφούς μας. Πάντοτε μαζί σας και με την δική σας αγάπη, προσφορά και θυσία.
Εύχομαι και προσεύχομαι ολόψυχα να σας ευλογεί ο Θεός να σας χαρίζει μόνιμη και σταθερή υγεία, χαρά και ειρήνη.

Με πατρικές ευχές
      + Ο ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΙΚΑΡΙΑΣ  ΕΥΣΕΒΙΟΣ