Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Η τοπική μας Εκκλησία τίμησε τους Δικαστικούς.



Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτου των Νομικών σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Σάμου και Ικαρίας κ.κ Ευσεβίου, προς τιμήν των δικαστικών, των δικηγόρων των υποθηκοφυλάκων και των συμβολαιογράφων καθώς και όσων εργάζονται στο χώρο της Δικαιοσύνης,
Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας στο τέλος της Θείας Λειτουργίας  ομίλησε προς τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στον βίο και την προσωπικότητα του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και στις έννοιες του Δικαίου και της Δικαιοσύνης, όπως αυτές νοηματοδοτούνται από την διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπ’αριθμ. 2980/2013 απόφαση του Δ΄ τμήματος του Συμβουλίου της επικρατείας με τη οποία σε πείσμα των σύγχρονων εικονομάχων δεν αποκαθηλώνονται οι Ιερές Εικόνες και τα Θρησκευτικά μας σύμβολα από τους τοίχους των Δικαστικών Αιθουσών.
Μετά το πέρας ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε δεξίωση στο πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι ευχαρίστησαν την τοπική μας Εκκλησία για την πρωτοβουλία της τιμητικής εκδηλώσεως.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν σύσσωμο το Δικαστικό Σώμα που υπηρετεί στα ακριτικά νησιά μας, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου και όλοι όσοι εργάζονται στο χώρο της Δικαιοσύνης.