Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού( Μεγάλου Σταυρού).



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξις και ευλάβειας έγινε η πανήγυρις της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού «Μεγάλου Σταυρού» Σάμου. Το απόγευμα της Πέμπτης  ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας λιτανευτικά μετέφερε το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου από το σκευοφυλάκιο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής  χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό και ο Ιεροκήρυξ Αρχιμανδρίτης  π. Σωτήριος  Κοσμόπουλος κήρυξε το Θείο λόγο.
Το πρωί  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία , το Θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Λέλος.
Η Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού κτίσθηκε το 1592 από τον Αρχιμανδρίτη  Νείλο. Η ιστορία της πλούσια. Η πνευματική προσφορά της μεγάλη. Μεγάλο και επιβλητικό το Καθολικό της Ιεράς Μονής με περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο.
Ο αστερίσκος με Τίμιο Ξύλο αποτελεί θησαυρό, ευλογία και σκέπη για το Νησί μας, το οποίο και είναι δώρο του Σαμίου Πατριάρχου Κυρίλλου Β΄(1815).
 






Με φροντίδα και μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ Ευσεβίου και με τον Ηγούμενο π. Μακάριο καθώς και την ολιγομελή Αδελφότητα, η Ιερά Μονή συνεχίζει τον αγώνα για την ανακαίνιση και την πνευματική αναζωογόνησή της.