Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Βροντιανής.



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξις και ευλάβειας η πανήγυρις της Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου «Βροντιανής» Σάμου. Το απόγευμα της Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό και ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Λέλος κήρυξε το Θείο λόγο.
Το πρωί χοροστάτησε στον όρθρο και τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κήρυξε το Θείο λόγο. Στο τέλος προέστη της λιτανεύσεως της Ιεράς εικόνος.
Η Ιερά Μονή Παναγίας Βροντιανής κτίσθηκε το 1566 από τους Αρχιμανδρίτες  Ιάκωβο και Μακάριο. Η ιστορία της πλούσια. Η πνευματική προσφορά της μεγάλη. Το 2000 η μεγάλη πυρκαΐα του Νησιού αποτέφρωσε τα κτήρια πλήν του Καθολικού και του παρεκκλησίου της Μεταμορφώσεως.










Με φροντίδα και μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ Ευσεβίου αναστηλώθηκε και επισκευάσθηκε η Βόρεια πτέρυγα της Ιεράς Μονής και το καθολικό. Ο νέος Ηγούμενός της π. Θεοφάνης Κάσσος συνεχίζει με την βοήθεια και την στήριξη του Σεβασμιωτάτου τον αγώνα για την ανακαίνιση και την πνευματική αναζωογόνησή της.